maandag 29 oktober 2012

op bezoek bij Tening en haar kindjes, schoolgerief kopen voor de klas

We gingen nog eens op bezoek bij Tening. Haar kindjes kunnen naar een goeie school omdat onze buren en tante Babs en tante Griet ( en mama en pap) geld geven voor de school en de spullen. We gingen op bezoek naar de kleuterschool van Ami en Moussa.

hier woont Tening met haar man en 3 kindjes( Mamediarra, Ami en Moussa), en oma & opa en tantes en nonkels en neefjes en nichtjes...

 Ami is blij met de pop van Seth

de kleuterschool waar Ami en vanaf maandag ook Moussa aar school gaan.
 






 sommige kindjes gaan met een calèche naar school. Maar veel moeten te voet .


thuis voor de hut waar ze wonen. Mamediarra kreeg tekeningen en foto's , een rugzakje vol spullen en een kleedje ( dat Ami aanheeft) van onze buurmeisjes Eleonora en Beatrice.  Ze zijn heel blij.
Ami kreeg ook een boekentas met leuke spulletjes en kleertjes van Seth en Elmer. En Moussa kreeg een carsboekentas van Warre ! Klaar voor de eerste schooldag !


 Moussa is blij met z'n cars boekentas


mamediarra komt moe van school (bijna een uur gestapt)


Dane en ik voor een car rapide ( busje zoals de lijn bij ons)


We gingen ook nog eens naar de klas ( 3 ° leerjaar ) om afscheid te nemen en de schriftjes ( 60 !) en kleurpotloden en schrijfpotloden en stilo's te brengen die we kochten. De tekeningen die we in de klas maakten hangen nu op aan de muur.

eerst lekkere thieboudien eten en dan naar de FBI om schoolspullen met een deel van het geld dat we verdienden op de markt in De tandem. Met de rest van het geld koopt meneer Sène schoolgerief. We hadden 470 € ! Dank je wel aan iedereen die iets kocht !




en dan de spullen geven in de klas

 

onze tekeningen hangen op !

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten